مدیرکل امور مالیاتی گلستان از اختصاص 240 میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی استان به بخش بهداشت و درمان خبر داد که در حوزه تأمین زیرساختها و تجهیزات هزینه شده است.

قربان حاجیمشهدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهار کرد: مالیات افزوده مالیاتی به نوعی مالیات بر مصرف است برای بعضی از کالاها و خدماتی است که قانونگذار مشخص کرده است به عنوان مثال اغلب کالاهای اساسی مانند برنج، حبوبات، شیر، پنیر، ماست، بذر، سم، کود، تخم مرغ، آرد، نان، سویا و پروتئین معاف از مالیات هستند.
مدیرکل امور مالیاتی گلستان با تاکید بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده اغلب متعلق به کالاهای لوکس است، افزود: به عنوان مثال صرف غذا در رستوران شامل مالیات بر ارزش افزوده میشود ضمن اینکه نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای کالای عمومی به 10 درصد افزایش پیدا کرده است در حالی که در سنوات گذشته نرخ آن 9 درصد بود.
وی ادامه داد: بعضی از کالاهای آسیبرسان مانند نوشابه، سیگار و غیره نرخ رزش افزوده آن زیاد است به عنوان مثال نرخ مالیات بر ارزش افزوده نوشابه های تولید ایران 16 درصد و نوشابه های خارجی 36 درصد است یا نرخ مالیات بر دخانیات گاهی 70 تا 80 درصد هم میشود تا حالت بازدارندگی داشته باشد و به سلامت مردم آسیب وارد نشود.
حاجیمشهدی درباره مالیات بر ارزش افزوده طلا گفت: مالیات به اصل طلا تعلق نمیگیرد بلکه سود حاصل از فروش این کالا مشمول مالیات می شود به عنوان مثال هنگام خرید 50 میلیون طلا در فاکتور اگر 45 میلیون تومان هزینه اصل کالا لحاظ شده مالیات از پنج میلیون سود یا اجرت طلا کسر می شود و به اصل طلاق مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.
وی به نقش تعیین کننده مالیات و کنترل قیمتها در بازار مسکن اشاره کرد و گفت: طی چند سال اخیر بحث مالیات بر خانههای مسکونی خالی را وضع کردیم تا بتوانیم مانع سوداگری در بازار مسکن شویم که خوشبختانه تا حدودی حالت بازدارندگی داشته و در این زمنیه موفق بودهایم.
مدیرکل امور مالیاتی استان با بیان اینکه بخشی از مالیاتهای دریافتی به حساب خزانه واریز و به طور مجدد به استان تخصیص داده ی شود، افزود: این اعتبار تخصیصی صرف هزینههای جاری استان میشود به عبارتی دولت هزینهای تحت عنوان هزینههای جاری دارد، به عنوان مثال حقوق کارمندان و معلمان آموزش و پرورش از محل دریافت مالیات پرداخت میشود.
وی از واریز بخشی از مالیاتهای دریافتی به حساب شهرداری، دهیاری و فرمانداریهای استان خبر داد و گفت: این مبالغ در راستای توسعه استان هزینه میشود.همچنین سال گذشته یک قسمت از مالیات وصول شده به حساب وزارت بهداشت واریز شد که حدود 240 میلیارد تومان آن به استان تخصیص داده شده و در راستای بهداشت مردم هزینه شد.
حاجی مشهدی با اشاره به اجرای طرحی به نام نشاندار کردن مالیات گفت: هدف از این طرح ایجاد شفافیت در نحوه هزینهکرد مالیاتهاست و به مالیاتدهندگان این امکان را میدهد که تعیین کنند مالیاتشان در چه پروژهای هزینه شود. فراهم شدن امکان انتخاب محل هزینهکرد مالیات توسط خود مردم به گسترش فرهنگ مالیاتی در کشور کمک میکند.
به گفته وی، زمانی که مالیاتدهندگان احساس کنند که مالیاتهایشان به صورت شفاف و در راستای نیازهای جامعه هزینه میشود، نوعی حس مالکیت و مسئولیت در آنها تقویت میشود که این خود پایهگذار یک فرهنگ مالیاتی پایدار است. این طرح به بازتعریف مفهوم عدالت اجتماعی کمک میکند، چرا که بخش قابل توجهی از مالیاتها به مناطق محروم اختصاص پیدا کرده است و مردم خود با انتخابشان در رفع نیازهای این مناطق سهیم میشوند، نشاندار کردن مالیاتها موجب تقویت همبستگی اجتماعی و حس همدلی میان شهروندان میشود و روحیه کمک به مناطق کمبرخوردار را در فرهنگ عمومی گسترش میدهد.
انتهای پیام/